Graves Sjukdom - Min väg tillbaka

Jag är 36 år, sambo och mamma till två barn. Hade under en längre tid känt mig bara fel, men jag visste inte vad som var fel eller varför. Det var bara något fel. En dag i slutet av maj 2014 vaknade jag med dubbelseende, och där var karusellen igång. Knappt två veckor senare knaprade jag medicin eftersom det verkligen var något fel med mig - Graves Sjukdom (hypertyreos). Nu vill jag berätta om min väg tillbaka och gärna höra andras väg tillbaka.

Tiden går och det har blivit ett nytt år

Publicerad 2015-01-06 10:55:02 i Allmänt,

Känns som om det aldrig tar slut. Det kommer det inte göra heller. Jag kommer ju få äta medicinen resten av mitt liv... Insåg häromdagen att jag längtar till dagarna när det är provtagning eftersom jag får sova på morgonen då. Kanske ska byta tid då jag tar medicinen? Men då gäller det att hitta ett bättre tillfälle på dygnet med fyra timmar då jag inte ska äta (två före och två efter). Får klura på den ett tag. 

Tappar jättemycket hår nu. Eller, det känns som om jag tappar massor med hår. Det är ju väldigt långt idag, så det märks nog mycket mer än om jag hade haft axellångt. Så, i morgon blir det ett besök hos frissan så kommer det nog kännas bättre. Eller inte. 

I övrigt mår jag ok. Orkar fortfarande inte med större projekt utan att bli trött dagarna efter. Visserligen har det varit jul och nyår och med det har väl inte nattsömnen varit den mest regelbundna. Det är en sak som är mycket känslig för mig har jag upptäckt. Jag behöver lägga mig senast kl 22 för att orka med. Det har inte gått så bra med den saken de senaste veckorna... Får ta mig i kragen och bli bättre på det. Då kanske jag orkar med vardagen på ett mer normalt sätt?

Har dessutom åkt på en rejäl förkylning. Hostar hårt och massor. Har ingen feber. Har inte haft feber sen jag vet inte när. Känns konstigt, men jag får ta det som ett bra tecken. 

Är fortfarande tejpad över ärret. Kan bli irriterad efter tejpen ibland, men det är mest om jag tar bort tejpen när den är fuktig, blöt eller varm. Spelar ingen roll vilken av tejparna jag använder, när de ska bort reagerar jag lika. Får dessutom ta och använda den tjocka tejpen nu när solen börjar titta fram igen. Har använt den tunna eftersom den är smalare och inte behöver klippas till. Lite lat får jag väl vara? Och det påminner mig om att det är dags att fixa fika till barnen. 

God Fortsättning på 2015!
Tror att detta året blir ännu bättre än det föregående 😊. 

Om

Min profilbild

Friska Virvelvinden (snart iallafall)

Jag är 36 år och bor i Västra Götaland. Bor ihop med min man och våra två pojkar, 8 och 9 år. Den 11 juni 2014 fick jag diagnosen Graves Sjukdom. Idag kämpar mig tillbaka till mig själv, min familj och mitt liv igen. En dag i taget, en kamp åt gången. Det räcker för mig.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela